Fursecuri cu dulce de leche (alfajores) II

de Criss in Dulciuri, 7 Feb 2013 | 5928 vizualizari

 

Am mai postat o reteta de alfajores, insa de aceasta data difera putin reteta si modul de prezentare.

 

INGREDIENTE

  • 150 g faina
  • 170 g amidon
  • 150 g unt
  • 120 g zahar pudra
  • vanilie
  • coaja rasa de la o lamaie
  • un ou -un galbenus
  • o lingurita praf de copt
  • dulce de leche o cutie
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu dulce de leche (alfajores) II:

  Se bate untul moale cu zaharul, vanilia pana devine spumos. Se adauga oul + galbenusul, se bate pana devine o crema lucioasa, dupa care se adauga faina amestecata cu amidonul si praful de copt. Rezulta un amestec destul de moale si cremos, care se inveleste in folie alimentara si se pune in frigider minim 2 ore. Va sfatuiesc sa lasati intr-adevar aluatul la frigider doua ore, pentru ca altfel e greu de lucrat cu el, si se lipeste. Data trecuta m-am grabit si nu l-am lasat decat vreo 30 minute insa acum l-am lasat cred vreo 4 ore si s-a lucrat mult mai usor. Se intinde o foaie cam de 0.5 cm, pe planseta infainata, se decupeaza floricele sau inimioare.

Pentru un plus de efect, o parte din fursecuri se perforeaza. Dar pentru ca aluatul e foarte fraged si destul de lipicios, cel mai bine se decupeaza direct in tava mijlocul fursecurilor. Aluatul trebuie intins intr-o foaie destul de subtire, pentru ca el va creste suficient. Se coc fix 10 minute, nici mai mult nici mai putin, pentru ca ele trebuie sa ramana albe. Se lipesc cate doua cu dulce de leche . Data viitoare am sa le fac cu gem. ;) Se pastreaza in cutie de tabla inchisa ermetic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu dulce de leche (alfajores) II" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Sim0na 1

07.02.2013, 19:08

foarte bine arata!

mamaieelena 1

07.02.2013, 19:38

bune

Criss 1

08.02.2013, 10:46

Multumesc mult.

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Melci cu branza si mac